Thursday, March 11, 2010

menjadi sedikit tanned dan berisi.(itulah aku)

assalamualaikum seperti biasa sebagai pembuka bicara...

sudah hampir masuk bulan yg ke-4 aku tak post apa2 kat sini. Dan aku harap selepas ini, aku akan kerap untuk menaip ayat2 cerita ataupun berita yg boleh dikongsi dgn semua.
byk jugak yg berlaku even baru 3 bulan lepas yg aku masih merungut tentang hala tujuan hidupku kali ini. Sampai aku jadi down, terperuk kat umah, tak bukak tenet, sbb takot kena tanya pasal itu,ini. Dan yg paling horor, aku sanggup tinggal kat kampung yg tadak saluran paip, jalan masih belum ber-tar, dan cuma ada astro sahaja.

Dan sekarang sudah 12/march/2010... mmg banyak yang dah berlaku. 1st sekali, aku dapat abang ipar baru (even aku lagi berusia dari dia).. dan yg paling terbaru, aku dapat adik ipar (lelaki) jugak. even dia lagi tua dari aku. tapi aku tidak kisah pasal usia ni, sbb kebahagiaan dua sister aku ni lagi penting dari usia pasangan mereka.

Sedikit terbaru pulok, adik perempuan aku dah masuk kolej jururawat sandakan. syukur alhamdulillah...

Even baru 3 bulan, dah 3 orang aku hampir suka dan aku hampir disukai. hehehe...
aku tau aku suka dia dan dia suka aku bila:
* dia bersama orang lain, aku jadi jeles. terukkan...
*setiap malam aku nak dengar suara dia.
*setiap malam jugak dia telefon aku.
*kalau chatting, mmg nak chat ngan orang nih jak. siap kalu boleh mau cam chat lagi tu..
*aku tak tau hari jadi dia, tapi dia telefon cakap 'today is my birthday, i wanna talk to you only..pls,...'
*aku nak jer hantar dia balik kerja tiap hari. so dapat jumpa setiap hari.
*dia cakap aku hensem. aku cakap aku tidak hensem. dia marah aku.
*aku cakap dia cantik. terus aku kena cubit.
*aku cakap aku tak hensem. tapi dia bg msg, BEAUTY IS IN THE EYE OF BEHOLDER.
Tapi finally, aku jugak yg mengelak.. sebab aku tau, aku tidak boleh janji apa2 lagi. Mungkin inilah aku rasa sedikit perubahan ada dgn aku. Aku menjadi sedikit sensitif. Bukan sebab apa, aku cuma tidak sanggup lagi.
Tapi (tapi lagi), orang cakap, mmg tidak boleh janji, tapi kita boleh cuba.

Tapi sekarang, aku jadi sedikit terseksa
br ambil td

Tuesday, December 29, 2009

eve 2o1O

tahun baru hijrah dah lepas....
10 hijrah pon dah lepas.... time tuh lah orang bz nak beli2 barang...
hikhik...
kawan2 semua dah beli barang2 branded,... ck, g2000, hushie, sub, zara, hermes...
(amboi macam nak kempen jenama tuh pulok.)
sekarang 29.12.2009
esok 30.12.2009> hari jadi kazen ku, namanya si owen and ada kenduri doa selamat kat umah di tb9834... semua nya untuk sister saya yg bakal melanjutkan pelajaran diploma kejururawatan di hospital sandakan sabah...

so sekarang tinggal 2 hari lagi eve 2010..
aku pula masih belum berubah~~~ces!!!

Monday, September 28, 2009

SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI

~WINK~
mas nak ucap selamat raya n happy2 sokmo...
tapi yg penting, mas nak mintak maaf segala perbuatan mas pada kalian..

~mas bukan ratu
~mas bukan nya nak mengelak, cuma beri mas sedikit waktu lagi.
kata people2, biar orang tak nampak kita susah, kita sedih, kita tak gembira...
nanti semua kkesusahan, kesedihan kawan2 pun turut sertai...ndak best katanya..
~mas harap ada peluang kedua untuk mas perbetulkan semua ini...

'yg penting mas cuma sedikit waktu saja...mas pun tengah berusaha dan terus berusaha...
sori yah teman2... cuma masa ini aku ndak mampu sekejap. Terasa penat sangat.
jerawat pun macam cendawan timbul lepas hujan ribut.

DAN YANG PALING PENTING...
AKU RINDU SAMA KAMU SEMUA...
AKU SAYANG KAMU....
('di sebalik segala kesusahan dan kepayahan akan berputik keindahan. Cuma masa yang menentukan'-PETIKAN AIZAT..)
-aku cuma harap, masa tuh jgn panjang sangat. takut aku putus asa, bunuh diri :(

Sunday, August 23, 2009

SALAM RAMADHAN

Terlebih dahulu ceq nak ucap salam ramadhan n selamat berpuasa kepada semua umat Islam. Nnt esok jgn lupa sahur. Bila beli juadah berbuka bersederhana lah kita. Malamnya pulak jgn lupa bertarawih.
~wuuu~~~

Bila ramadhan nih teringat pulok kisah ramadhan tahun lepas.
Siap dapat anugerah the best ramadhan i ever have.
Hal ini kerana...
1st day nak sahur~ pinjam scoot afiqah pegi pasar subuh. plan nak masak ayam kari.
tapi round2 punya, tak jumpa tauke ayam. so telor ayam masak kari lah jawabnya.
Time nih, mmg au jadi bibik bertauliah. Yelah...kena masak untuk lebih kurang 15 penuntut
UMT samaada post-graduated nya sampai dak tahun 2 under-graduated.

Terserlah kepimpinan sebagai seorang mommy(haha) time tuh.
Tak jugak aku rasa penat. Bahkan risau kalu beras dah nak abes...
risau kalu bawang, garam, telur, sardin tadak kat dapur.
Yelah,, semua pon student time tuh. Mana sanggup nak beli hari2...

Minah2= joy, yus n she mmg pendorong untuk membuat semua juadah untuk sahur dan berbuka.
jantan2= hekal,afik, padil, razak, ayie, rumate ayie, lan wira, naimah, shah, n rumate shah.
Dorang pon jugak besama2 bersusah untuk makan bersama..

Hampir 20 hari wat kerja yg sama setiap hari...
Best sangat..hehehe..

Tapi kali nih sgt different dgn taun lepas.
~Tuhan saja yg tahu~~
huhu...

Aku ni dah tak larat ker, atau masih kuat???
atau jugak dah bosan...
Bukan kah awal lagi untuk aku nak mengalah...
adui~~~

Tuesday, July 7, 2009

KL~~oh kL..

15.06.2009
I was appointed as assistant auditor in small audit firm in KL..
the salary quiet low..
tapi orang cakap,,rezeki pertama jangan di tolak..so aku pon terima..

sekarang dah 07.july.2009
hari nih aku dah wat 4 report of auditor tok syarikat2 kecil dan sederhana..
audit fee paling tinggi aku dapat rm9000..dan bekerja di client office
yg terletak berhadapan dgn 'beach club' area bukit bintang..
tapi aku lagi selesa berada di office yg terletak dekat dengan 'market place'.haha
dan jugak yg terletak sebangunan dgn international college. Para pelajarnya terdiri daripada bangsa asing contohnya korean, irani, european and us, disamping audit2 firm dan consultant firm lain yg tumbuh bagai cendawan selepas hujan.. Aku pon rajin duduk di kaki 5, sambil mencuci mata dan telinga.

Tapi dalam opis pulak, suasana nya sgt berbeza. Semua orang melayu kampung yg asalnya mempunyai sangat banyak kerja tetapi sempat jugak bercerita di pantry(lebih kurang mengumpat).
Aku tak join. Sebab tu kerja org perempuan. tarak ada masa.

Asalnya, aku BOLEH balik pkl 5.30pm setiap weekdays. Tapi sejak awal sampai sekarang, aku keluar opis dalam kul 8.00 pm paling awal. Apsal byk sgt kerja???huhu..
Dan aku sampai umah 11pm-12pm.. Jalan sgt sesak di jalan ampang setiap hari.

Tapi saat paling beshnya, bila weekend tiba..haha..
Tiba2 terasa diri sangat dihargai oleh kawan2 di sini.
Ada yg ajak clubbing, gym, shopping, lepak2, movie, swim. dan yg paling lucu ajak aku pg zoo negara.
Duit?? semua supported. Aku just kena bawak badan yg sexy dan tough serta hensemkan diri.
Yg paling penting, jgn biar keadaan dan suasana jadi boring..
Latest, aku pg buat HIV test. Sangat mendebarkan!
omg, ALHAMDULLILLAH..
aku NEGATIF.

gym~~ada sekali tiba2 uncle aku ajak pg gym, FITNESS FIRST, AMPwalk. Aku pon sangat exited dan teruja. Lucu pun ada jugak terasa. Yelah, uncle aku nih rajin jugak pg gym, even badan dia tuh dah tidak boleh dilenturkan lagi menjadi sexy macam aku nih. Dalam perjalanan, aku senyum lebar je.
Budak kg masuk town kan. haha.. Bila sampai sana, semua kawan dia muka mmg ganas dan hardcore.Tapi baik HATI. Siap bg jaminan kat aku lg. SEBAB, bila kongsi2 cerita, sorang tuh bonzer, mekanik, mat rempit versi motor besar, kaki club dan berkemaluan besar. Uncle aku cakap, dorang ni inject sumthing kat their penis.Yelah, nak besar dan kuatkan. Supaya ramai awek beratur menunggu servis mereka. haha..Yes,,awek a.k.a perempuan a.k.a wanita. MEREKA BUKAN GAY.

My aunty pulok. Rajin bawa aku pg lepak, jalan2 cari makan dan re-union dgn kawan2 nya. Yelah, aku ni ex-penari. Dan kwn2 dia pon ramai di kalangan entertainer. So, sapa2 nak menyanyi menari, berlakon, or nak jadi crew tok show2 sbg free-lance, hubungi lah my aunty.haha

Kepada yg sudi baca blog ini, doakan aku sentiasa berada di landasan yg benar.
Murah rezeki dan sentiasa selamat di sisi Allah SWT.Amin..
Itu jugak aku doakan kepada kalian..
muahhh..

Saturday, May 30, 2009

say it!!! or it makes you feel bad

1 thing I've learned today..
say it babe!!don't keep it..
it will make u better..
but i need a really tough shoulder...

is it true??
secret make sh*t...
or
if we say it, it can make worst??
~~blurring~~~

hidup tanpa matlamat..matlamat KL..mampukah??

kepada sesiapa yg baca entri ini,,, terima kasih.
Mungkin dah lama aku tak post entri..
macam2 kejadian berlaku..one of them..
blog kawan aku, aku terambik...(mesti tak paham kan)=aku pon tak paham..

26.05.09
aku pg kelantan...tapi tak lah besh sangat kali nih..
sebabnya aku pg sorang untuk bertemu dengan kenalan kat sana..
jadi semua pergerakan terbatas..
27.05.2009
aku tan-ning kat pantai..wuu~~hahaha
sebabnya, aku ikot kawan aku..sekarang jadik halnya pulok, i'm getting dark..haha
29.05.2009
owh,, time nih aku ada sikit paham pasal kehidupan blogger2 yg post entri2 berbunga..
selama nih, aku sangka blog nih tempat nak terus terang..yelah kan,, ni baru 1st time aku menjinakkan diri dengan penulisan..
macam2 kata ganti diri dah aku blajar dari blog2 yg aku follow..
besh jugak..but they make this life bit complicated...
bcoz,,for me y not we meet face to face and solve everything..
tapi itu mungkin cara aku yakni seorang yg bterus terang dan setiap insan mempunyai hak masing2 untuk berpendapat..

dalam 2-3 hari nih ada jugak aku follow blog2 yg 1st time aku baca..
quiet interesting..coz mereka menulis setiap perkataan sgt tersusun..
dari aku blur ttg sesuatu perkara,, sampai aku dapat tau segala hal2 yg berkaitan dalam negara Satu Malaysia kita nih..

okay~~
bila dah balik dari kelantan,,aku hidup lagi macam aku hidup sebelum aku pergi kelantan..
tadak peningkatan langsung..semua benda tak jadik..tenson btol..
kawan2 kat KL dah suruh balik sana..tapi kenapa aku macam takut nak meneruskan hidup kat KL tuh..

mm..tadi aku baru je tgk citer KAMI the MUVI..besh jugak lah..
tapi kenapa ABU mati?? betulkah kehidupan itu sgt memerit kan..
perlukah kita kuat dan tabah?
sekarang aku lapar,,..tadak teman nak pg makang..sume bz..(or...hehe)
post entri pon mamai2 kelaparan..hikhik..

Wednesday, April 1, 2009

~~live so wonderfulLLL~~


video
live so wonderfull...
especially when weekdays..

METER Kereta semasa pergi kerja...
~KEADAAN MEMAKSA meter jadi macam di ATAS~



~file2 kesayangan ku~



~PAGE untuk FIXED ASSET yg bakal di print..
sebelum itu kena buat 'depreciation test' for each item~



~komputer diberi rehat sekejap~

~sambung kembali~

~balik lagi sambung selepas masuk tandas~

~rakan sekerja yg buat2 busy~haha...jgn marah..
sebab mmg bz pon~~



~semua nie kena kira dengan teliti. selepas buat atas kertas,,
kita stocktake counting pulak..!!makesure the figure same!!






anak2 ikan menjadi mangsa ketika lunch break..



~KERJA~...~KERJA~...KERJA~~~






























Wednesday, March 25, 2009

OUTSTatioN...

13.05.2009(friday)
sumone said,"Azizul,,,(manja2 sikit) next week kita pg teck guan ya... itu boss suruh.. banyak test mau buat di sana.. nnt kamu terus pg sana lah yah... kita jumpa di sana terus.."
-tanpa sempat membalas ayat di atas,,,terus pasrah minggu depan pg teck guan...HUHU..

16.05.2009(monday) - 18.05.2009(wednesday)
Kerja berat dengan sepenuh tenaga di teck guan...

18.05.2009(wednesday)
in teck guan... - phone ringing..
sumone - azizul,, it ur call...from mr mok...
me - huuuu????(mind think of sumthink bad)haha
mr mok - JUE,,, esok pg lalatuk ya... mau audit itu grace hotel...
me - mm...esok???huhu
mr mok - dun wory JUE,, u go there with JUKIFLY, SABARIAH, and KAMARIA..
it was urgent... client need we go there as soon as possible..
so sorry cant inform to you early..
me - okay lah..tomorow rite...
mr mok - thanx JUE,...
me - mmm..ya ur welcome...

19.05.2009(thursday)
Need to go to lalatuk.. here until 26.05.2009

~continued~

Monday, March 9, 2009